Kinderdijk-Schoonhovenseveer

 • Werkzaamheden ter hoogte van kruispunt Standerdmolen in Nieuw-Lekkerland

  Ter hoogte van het kruispunt Standerdmolen in Nieuw-Lekkerland wordt een micro-rotonde aangelegd. De werkzaamheden staan gepland vanaf vrijdagochtend 20 april om 06.00 uur tot en met zaterdag 21 april 17.00 uur. Doorgaand verkeer is op deze tijdstippen niet mogelijk.Omleidingen worden aangegeven met gele borden en bij de werkvakken staan verkeersbegeleiders. Op de Facebookpagina van dijkverbetering KIS kunt u de laatste stand van zaken volgen. Zie hiervoor www.facebook.com/dijkverbeteringkis.

 • Webcam klimaatdijk

  De dijkverbetering is bijna klaar: u kunt bijvoorbeeld live meekijken via een webcam met de laatste werkzaamheden bij Klimaatdijk in Streefkerk!

 • Actuele gegevens via Facebook

  Via Facebook ziet u de laatste beelden en filmpjes en wordt u op de hoogte gehouden van de wekelijkse planning

 • Dijkversterkingsproject Kinderdijk - Schoonhovenseveer (KiS) heeft de Infra Tech Innovatieprijs én de Publieksprijs 2017 (van Cobouw) gewonnen

  Het project heeft gewonnen omdat hier allerlei bestaande en innovatieve oplossingen slim worden ingezet en aan elkaar verbonden worden: onder andere augmented reality, gebruik van drones, gebruik van boorpalen, verschillende manieren van monitoring en Klimaatdijk. Voor de komende jaren is hiermee de veiligheid van de omgeving weer gewaarborgd met minimale overlast voor bewoners en bedrijven en met als resultaat een toekomstbestendige en veilige dijk. De samenwerking tussen Waterschap Rivierenland en de combinatie Dijkverbetering Molenwaard (Mourik en Besix) werpt dus zijn vruchten af. 

Bekijk hier de ingezonden animatie over het project KiS

Luister naar het radiofragment van BNR Nieuwsradio 18 januari 2017

 

 • KiS op Duitse televisie

  In 'Europamagazin' van de ARD was het project dijkverbetering Kinderdijk - Schoonhovenseveer (KiS) te zien: naar aanleiding van de Klimaattop maakten journalisten een uitzending over hoe Nederland omgaat met de zeespiegelstijging. Bijvoorbeeld in het dijkverbeteringsproject KiS waar innovatieve alternatieven worden toegepast.

   Klimawandel in den Niederlanden - Land unter Wasser

  Trots op pluim van Deltacommissaris

  Op het zesde Nationaal Deltacongres dat 5 november 2015 plaatsvond, werd het project dijkverbetering Kinderdijk-Schoonhovenseveer van Waterschap Rivierenland in het zonnetje gezet. De Deltacommissaris roemde de technische innovaties die plaatsvinden binnen dit project zoals de klimaatdijk en het opvijzelbaar bouwen. Innovatief werken kan alleen als er met passie aan het project wordt gewerkt. Bij dit project gebeurt dat ook:  door de mensen in het projectteam en bij de aannemerscombinatie, volgens projectleider Bram de Fockert.  Een vermelding waar wij als Waterschap Rivierenland trots op zijn!

  Meer innovaties

  Waterschap Rivierenland werkt actief aan innovatieve technische oplossingen die toepasbaar zijn bij  dijkverbetering. Naast de innovatieve oplossingen binnen project Kinderdijk-Schoonhovenseveer, worden binnen andere dijkverbeteringsprojecten ook bijzondere technieken toegepast, zoals  dijkvernageling bij Lekdijk Vianen, de toepassing van verticaal zanddicht geotextiel bij dijkverbetering Hagestein-Opheusden en waterontspanners binnen dijkverbetering Schoonhovenseveer-Langerak. Innovatief bezig zijn is belangrijk voor onze dijkverbeteringsprojecten, nu en in de toekomst, om dijkverbetering waar mogelijk beter, sneller en goedkoper te maken. Zo lopen we vooruit op de enorme waterveiligheidsopgave die ons staat te wachten in de komende jaren.

  Samenwerking bij bescherming tegen overstromingen

  De waterschappen en het ministerie van Infrastructuur en Milieu (Rijkswaterstaat) voeren in het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP) maatregelen uit om Nederland te beschermen tegen overstromingen, nu en in de toekomst. Het Hoogwaterbeschermingsprogramma is onderdeel van het nationale Deltaprogramma.

  Meer informatie over het deltaprogramma en het Deltacongres 2015:  zie http://www.deltacommissaris.nl/

  De nieuwsvideo over het Deltacongres staat hier

  Meer informatie over het Hoogwaterbeschermingsprogramma www.hoogwaterbeschermingsprogramma.nl

  Deltacommissaris en watergezant op bezoek bij KiS

  Deltacommissaris Wim Kuijken en internationaal watergezant Henk Ovink waren onder de indruk van de innovatieve werkzaamheden bij de dijkverbetering Kinderdijk - Schoonhovenseveer (KiS). Heemraad Goos den Hartog en projectleider Bram de Fockert van Waterschap Rivierenland leidden het gezelschap rond op het project: er werd stil gestaan bij de innovatieve Klimaatdijk in Streefkerk, de boorpalenwand en het gevijzelde huis. Verschillende journalisten waren hierbij met het volgende resultaat:

  Radio 1 - interview met Bram De Fockert 

  Bericht in AD Rivierenland 30 sept 2015

  Lees meer over het bezoek van Wim Kuijken en Henk Ovink op de website van het Deltaprogramma

  Artikel in Cobouw over innovaties 

  Omgevingsmanager Max Slimmens bij Klokradio 

  Zaterdag 13 augustus jl. heeft omgevingsmanager Max Slimmens het dijkverbeteringspoject KiS toegelicht bij Wekkerradio van Klokradio (lokale omroep van de Alblasserwaard en Molenwaard). U kunt het interview bij Klokradio hier terugluisteren.  

  Klimaatdijk in beeld

  Kijk live mee met de dijkverbetering Kinderdijk - Schoonhovenseveer:  Vanaf de Dorpsstraat in Streefkerk kunt u zien hoe de Klimaatdijk wordt opgebouwd.

  Dag van de Bouw 13 juni 2015

 • Veel belangstelling voor Dag van de Bouw: artikel AD Rivierenland
 • Veel foto's op facebook: https://www.facebook.com/dijkverbeteringkis

Nog genoeg werk aan de dijken: